ДП «Липоводолинський агролісгосп» розраховані збитки внаслідок незаконної рубки дерев

Державною екологічною інспекцією у Сумській області проведено планову перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства на Липоводолинському дочірньому агролісогосподарському підприємстві ДП «Липоводолинський агролісгосп».

Під час перевірки встановлений факт розбіжності між дозволеною до рубки (за матеріалами відводу) та фактично заготовленою кількістю дерев.

Так, у кварталі 53 виділ 32 на площі 0,9 га (суцільна рубка головного користування 2019 року) працівниками ДП «Липоводолинський агролісгосп» спиляно 100 дерев породи «Дуб звичайний», що на 63 дерева більше ніж було дозволено. Дані 63 дерева породи «Дуб звичайний» були відсутні в переліково-ціновій відомості агролісогосподарського підприємства на здійснення вказаної рубки, а також у польовій переліковій відомості дерев, виділених підприємству в дану рубку, а тому не підлягали в рубку на зазначеній ділянці лісу.

Інспекцією проведений розрахунок шкоди, заподіяної лісу внаслідок незаконної рубки дерев під час проведення суцільної рубки головного користування 2019 року на землях лісового фонду ДП «Липоводолинський агролісгосп» у кварталі 53 виділ 32 на території Синівської сільської ради Липоводолинського району. Сума збитків склала 401 324,31 грн.

Матеріали перевірки готуються для передачі до правоохоронних органів Сумської області.