Чергового браконьєра спіймано на незаконному полюванні на Сумщині

Як  було раніше наголошено Інспекцією, на території України на сьогодні заборонено полювання на перелітних птахів, але попри це людська безвідповідальність і жага наживи призводять до знищення живої природи… Факти непоодиноких порушень у сфері охорони тваринного світу є підтвердженням тому.

03.04.2019 року на території Середино-Будського району була проведена спільна перевірка з представниками державної служби охорони Національного парку «Деснянсько-Старогутський», інспектором дозвільної системи Середино-Будське відділення поліції та спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Сумській області.

У ході даної перевірки було виявлено факт незаконного полювання в межах мисливських угідь ТОВ «БОР» біля с. Мефедівка Середино-Будського району: громадянин К. із застосуванням власної напівавтоматичної рушниці незаконно добув 1 особину гуся білолобого.

У порушника вилучено мисливську рушницю, 20 набоїв до неї та впольовану ним дичину. Рушницю та набої передано до Середино-Будського відділення поліції, впольовану дичину передано на зберігання до Національного парку «Деснянсько-Старогутський».

На порушника складено протокол за частиною 2 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали готуються для передачі до суду для розгляду.