До уваги громадян, які направляють звернення на адресу Інспекції!

До Державної екологічної інспекції у Сумській області останнім часом надходить велика кількість звернень від громадян (у тому числі і через відповідний сервіс на офіційному сайті Інспекції), які не підлягають розгляду згідно ст.ст. 7, 8 Закону України «Про звернення громадян», оскільки оформлені неналежним чином.

Відповідно до ст. 5  Закону України «Про звернення громадян» у зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушення, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним.

Порядок та вичерпні підстави для проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) визначені статтею 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) в сфері господарської діяльності» та Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 15.01.2019 №9 «Про деякі питання надання Мінприроди погодження позапланового заходу державного нагляду (контролю) в сфері господарської діяльності».

Ураховуючи те, що для проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) за зверненнями громадян Інспекції необхідно отримати погодження Мінприроди, звертаємо Вашу увагу на обов’язкове зазначення у зверненні повної вичерпної інформації стосовно суб’єктів господарювання та суті порушення ними вимог природоохоронного законодавства. Так, значна кількість скарг громадян на сморід або забруднення повітря в містах, які нерідко отримує Інспекція (зокрема, в м. Шостка, Суми), не містять інформації про суб’єктів господарювання, тому проведення позапланового заходу у таких випадках є неможливим.

Тому, шановні громадяни, з метою ефективної і якісної роботи з Вашими зверненнями, просимо Вас дотримуватись встановлених чинним законодавством правил їх оформлення.

Дякуємо за порозуміння.

One thought on “До уваги громадян, які направляють звернення на адресу Інспекції!

Коментарі закриті.