Завершено планову перевірку ТОВ ВП “Полісан”

Державною екологічною інспекцією у Сумській області завершено проведення планового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог законодавства в сфері охорони навколишнього природоохоронного  середовища на ТОВ «ВП «ПОЛІСАН».

В ході перевірки встановлено, що суб’єктом господарювання порушені  вимоги статті 34 Закону України «Про відходи» щодо поводження з небезпечними відходами. Зберігання (накопичення) небезпечних відходів (відпрацьованих люмінесцентних ламп) на території підприємства, що утворилися під час здійснення господарської діяльності, відбувалося понад один рік.

Перевіркою також встановлено, що протягом останніх двох років не була забезпечена періодичність проведення вимірювань з контролю за дотриманням затверджених нормативів граничнодопустимих викидів на джерелі викиду № 3, відповідно до умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

За результатами проведеної перевірки до адміністративної відповідальності притягнуто 2 посадові особи, загальна сума штрафів складає 986 гривень. Видано припис на усунення виявлених порушень.