На Сумщині триває операція «Новорічна ялинка-2019»

З метою забезпечення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок хвойних насаджень, за заготівлею та реалізацією ялинок у передноворічний період кожного року на Сумщині проводиться Всеукраїнська природоохоронна операція «Новорічна ялинка».

Станом на 26.12.2018 державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Сумської області проведено 21 перевірку по виявленню незаконного порубу та перевезення новорічних ялинок, а також здійснювався контроль за дотриманням правил торгівлі, і законності продажу новорічних ялинок. Заходи проводились на територіях Шосткинського, Глухівського, Кролевецького, Ямпільського, Роменського, Недригайлівського, Краснопільського, Сумського районів та м. Суми.

За виявлені порушення складено 15 протоколів, з них 1 протокол за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передано для розгляду до суду – за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання), 14 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 65 КУпАП – за незаконну рубку дерев хвойних порід на загальну суму штрафів 1819 грн.

Разом з тим, за шкоду, заподіяну державі внаслідок самовільної рубки хвойних насаджень громадянами та посадовими особами, розраховано збитки у розмірі 6356 грн.

Наразі, операція триває.