В Інспекції відбулася нарада з керівниками ДП «Сток-Сервіс» ПП «Еліпс» та Філії «Роменський молочний комбінат» ПП «Рось» з питання забруднення р. Сула

Сьогодні  у приміщенні Інспекції відбулась нарада з керівниками ДП «Сток-Сервіс» ПП «Еліпс» та Філії «Роменський молочний комбінат» ПП «Рось» з питання пошуку шляхів вирішення проблеми забруднення р. Сула в Роменському районі з огляду на публікації у соціальних мережах з відеофіксацією скидання неочищених стічних вод.

посилання на публікацію: https://www.facebook.com/100024924435831/videos/288050795369066/UzpfSTEwMDAwMTY5NjYwMDM3NzpWSzoxNzQxMTE5NzQ5MzQ5Mzc2/?q=%D1%81%D1%83%D0%BB%D0%B0%20%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B8

Як зазначив технічний директор Філії «Роменський молочний комбінат» ПП «Рось», три залізобетонні колодязі підводного переходу – дюкеру знаходяться на балансі підприємства та потребують капітального ремонту, оскільки експлуатуються понад 40 років. Витікання стічних вод, яке було зафіксовано 29 жовтня 2018 року, підприємством усунуто.

На нараді розглянуто результати аналізів поверхневих вод, які періодично проводяться лабораторією ДП «Сток-Сервіс» ПП «Еліпс» вище та нижче місця скиду, обговорено питання якості стічних вод від Роменського молочного комбінату, які надходять на міські очисні споруди.

За результатами наради було вирішено запропонувати Філії «Роменський молочний комбінат» ПП «Рось» розглянути питання капітального ремонту каналізаційних мереж та обладнання, а також будівництва системи попередньої очистки стічних вод перед їх відведенням на міські очисні споруди.

Крім цього, на підставі колективного звернення від мешканців м. Ромни, яке надійшло до Інспекції, направлено запит до Державної регуляторної служби України про надання згоди на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) Філії «Роменський молочний комбінат» ПП «Рось».