Проведено планову перевірку ТОВ “Компанія “Еко-Енергія”

У період 18.10-31.10.2018 державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Сумської області провели планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Компанія «Еко-Енергія», що розташоване в с. Будилка Лебединського району.

В ході перевірки встановлено, що підприємством всупереч умовам паспорту місця видалення відходів не були облаштовані 3 спостережні свердловини для контролю за станом підземних вод в районі бардонакопичувача.

Під час перевірки було відібрано проби зворотних вод, що відводяться до поверхневого водного об’єкту по випуску № 1. За результатами вимірювань встановлено перевищення нормативів гранично-допустимих концентрацій вмісту амонію та заліза, що є порушенням вимог ст. 44, 70, 95 Водного Кодексу України.

Також, у ході візуального обстеження газоочисної установки встановлено негерметичність повітроводів, що є порушенням наказу Мінприроди України № 52 від 06.02.2009.

За вказані правопорушення відповідальні особи підприємства притягнуті до адміністративної відповідальності за ст.ст. КУпАП 82-6, 59 ч. 1, 79 ч. 2 на суму 289 грн. За результатами перевірки видано припис на усунення виявлених порушень.