Інформація щодо виявлення ртутьвміщуючих ламп у м. Суми

Сьогодні, 06.09.2018, до Державної екологічної інспекції у Сумській області від представників місцевого ЗМІ надійшла інформація про те, що у контейнерах для побутового сміття у дворі будинку №7 по вул. Харківській в м. Суми виявлено викинуті ртутьвміщуючі люмінесцентні лампи.

Державними інспекторами здійснено оперативний виїзд на місце за зазначеною адресою, та проведено огляд території. Факт розміщення ламп, які є відходами І класу небезпеки, підтвердився. У контейнері знаходиться близько 20 ламп.  По характеру сміття (виявлено викинуті вивіски магазину «Шиворот-навиворот») можна припустити, що лампи потрапили до баків саме від цього магазину, який, за словами місцевих жителів, яких було опитано, нещодавно виїхав із приміщення у торгівельному павільйоні ТОВ «Укрросметал».

З метою негайного вирішення проблеми поводження з небезпечними відходами та недопущення пошкодження розміщених у баках ламп, пари яких є отруйними, Інспекцією направлено відповідні листи до Сумської міської ради, ТОВ «А-Муссон» та заяву до органів поліції.