Незаконною рубкою дерев на території об’єкта природно-заповідного фонду державі завдано збитків на суму 87 673 грн.

Інспекцією при проведенні обстеження зелених насаджень на території Бочечківської сільської ради Конотопського району було встановлено порушення вимог ст.ст. 9-1, 38 Закону України «Про природно-заповідний фонд», ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування», а саме: не дочекавшись висновків Державної екологічної інспекції у Сумській області та Департаменту екології та охорони природи Сумської обласної державної адміністрації було здійснено рубку на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Княгині Львової» (в с. Бочечки Конотопського району). Роботи проводились КП «Добродій 2018» за дорученням голови Бочечківської сільської ради.

Всього було зрубано 53 дерева, загальна сума розрахованих збитків склала 87 673 грн.

За статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення на голову Бочечківської сільської ради складено протокол, який передано для розгляду до суду.

Матеріали передані до Конотопського місцевого відділу поліції, як такі, що містять ознаки злочину по факту незаконної рубки об’єктів рослинного світу на території об’єкта природно-заповідного фонду.